Η Ιστορία των Καλλυντικών μας

Στην αρχαία Θηρά, 3.700 χρόνια πριν η τέχνη του μακιγιάζ και ο καλλωπισμός των γυναικών ήταν πολύ αναπτυγμένος.


Οι ανασκαφές οι οποίες έγιναν στην προϊστορική πόλη του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης, έφεραν στο φώς πολύτιμες τοιχογραφίες που αναπαριστούν γυναίκες με βαμμένα χείλη, ρούζ στο πρόσωπο, αιλάϊνερ στα μάτια, ακόμη βαμμένα νύχια και περιποιημένα μαλλιά. Οι γυναίκες έπαιρναν τα πετρώματα από το ηφαίστειο τα κονιορτοποιούσαν και έπειτα τα χρησιμοποιούσαν ώστε να δημιοργήσουν καλλυντικά.


Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να αναβιώσουμε την ιστορία και να νιώσουμε στο σώμα και στο πρόσωπό μας κάτι απο εκείνη την εποχή.


Η ολοκληρωμένη σειρά καλλυντικών "Santorini Volcano Beauty Products" από εκχυλίσματα λάβας, για πρόσωπο και σώμα σας δίνει την αίσθηση της δύναμης του ηφαιστείου και την προστασία της φύσης στην επιδερμίδα σας.

 

Οι γυναίκες στις τοιχογραφίες της Σαντορίνης φορούν στα πρόσωπά τους καλλυντικά, φτιαγμένα από τις λάβες του ηφαιστείου. Οξείδια του Μολύβδου γίνονται πούδρες, eye liner, rouge στα μάγουλα και κόκκινα crayon στα χείλη. Ένα φαντασμαγορικό ταξίδι, στην προϊστορική πόλη στο Ακρωτήρι.

Οι αρχαίοι πίστευαν (πιθανόν και από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια) ότι μικρές συγκεντρώσεις μολύβδου έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες.

ΧΡΩΜΑΤΑ

Τα χρώματα που εντοπίζονται στο μακιγιάζ των γυναικών, στις τοιχογραφίες που βρέθηκαν στην προϊστορική πόλη του Ακρωτηριού προέρχονται:

Λαμπερό κόκκινο
Από τον Λιθάργυρο προκύπτει το (το κραγιόν στα χείλη και το ρουζ στα μάγουλα).

Μαύρο 
Από τον Γαληνίτη, που είναι ο Θειούχος Μόλυβδος, για το μακιγιάζ των ματιών (eye liner).

Λεύκο
Από τον Κερουσίτη, που είναι το Ανθρακικό άλας του Μολύβδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη λεύκανση του προσώπου (πούδρα).

Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι τα ψιμύθια που οι κυρίες των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου χρησιμοποιούσαν για τον καλλωπισμό τους είχαν ως βάση οξείδια του μολύβδου, τα οποία αφθονούν στις παρειές της Καλντέρας». Τα ηφαιστειακά πετρώματα της Σαντορίνης ήταν ένα πλούσιο πεδίο τέτοιων προμηθειών, που ενδεχομένως αυτές οι πρώτες ύλες να ήταν και αντικείμενο εξαγωγικού εμπορίου.